Molnárbeton

Környezetvédelem

környezetbarát megoldások

A Molnárbeton számára a környezetvédelem nem egy divatos szlogen, amit szinte „kötelező” jelleggel be kell mutatni. Cégünk a napi munkavégzésben és azon túlmenően is elkötelezett a környezetbarát megoldások felkutatása és alkalmazása mellett. Felelős cégként számos önként vállalt feladatot és programot támogatunk a fenntarthatóság jegyében. A termelési folyamataink optimalizálása hozzájárul a gyártás során keletkező hulladék mennyiségének csökkentéséhez, valamint a gyártási folyamatok energiaszükségletének leszorításához, ami egyúttal a környezetünk számára káros anyagok kibocsátásának csökkentésével is jár. A minőség nem csak a vevőink elégedettségét, de a környezet védelmét is szolgálják. A rossz minőségben kivitelezett, vagy nem az igénybevétel típusához mérten kialakított betonszerkezetek kettős környezeti tehertételt jelentenek. A romló állag miatt elbontásra kerülő szerkezetekkel fölösleges hulladék keletkezik, azok kiváltására pedig új gyártás szükséges, amely energiát és alapanyagokat igényel. A jó minőségű, megfelelő összetétellel rendelkező betonszerkezet akár évszázadokon át képes betölteni funkcióját.

ÚJRAHASZNOSÍTÁS

Termelési folyamatok során keletkező hulladék szintjének minimalizálása, valamint a lehető legszélesebb körű újrahasznosítás olyan környezetvédelmi célkitűzés, amely jelentős üzleti-gazdasági előny is.

GYÁRTÁSI FOLYAMATOK OPTIMALIZÁLÁSA

Környezetbarát termelési módszerekkel jelentősen csökkenthető a károsanyag kibocsátás, valamint a gyártáshoz szükséges erőforrások mennyisége.

JÓ MINŐSÉG A KÖRNYEZETVÉDELMÉBEN

Jó minőségű beton előállítása révén nem csupán elégedett vevőket szerzünk, de a használati élettartam növelése révén garantálható az, hogy az elkészült szerkezetek hosszú évtizedekig, akár évszázadokig szolgálják a kijelölt célt, így nincs szükség azok fölösleges elbontására és új betonszerkezetek gyártására.

ÖNKÉNTES KÖRNYEZETI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS

Az ország több pontján vállaljuk elhanyagolt közösségi terek rekultiválását, parkosítást, parlagon heverő földek újraerdősítését. Átlagosan évi 5-10 ezer négyzetméter (0,5-1 ha) terület megújulását célozzuk.

Elektormos autók Molnárbetonnál

Dolgozóink elektromos autókkal járnak, illetve kiépítésre került 2 autó töltésére alkalmas töltőállamás.

Elkészült az iroda tető felületén egy napkollektor is, ami az elektromos autók töltéséhez szükséges elektromos áramot biztosítja.